Madblogger Udfordringen: Mochaccino parfait m.chokoladecreme og ristede hasselnødder

madbloggerudfordringen/LaCucinaNada

Som læser af La Cucina Nada og måske også en masse andre madblogs, er du nok stødt på indlæg fra bloggere der har taget imod udfordringen om at genskabe eller ny-fortolke en opskrift fra en anden madblog.

53 blog kolleger tog nemlig imod min udfordring, og flere har siden skrevet efterfølgende at de gerne ville have været med. Mange har også tilkendegivet at de er friske på en anden runde. Så nu har jeg oprettet et mindre idékatalog i min højre hjernehalvdel, og er gået i dialog med flere der besidder evner indenfor den mere tekniske del af denne blog-verden, sådan at udfordringen næste gang får et mere tjekket afsæt.

Jeg glæder mig allerede, og glædes over alle de søde og skulder-klappende beskeder jeg har fået i forbindelse med at søsætte denne idé. Tusind tusind tak for opbakningen fra jer alle!

Det er lidt syret, men nu lever begrebet Madblogger Udfordringen på en del madblogs, blandt madbloggere, og har sågar sit eget hashtag på de sociale medier – så er du nysgerrig efter at se billeder af de mange kreationer, så søg på #madbloggerudfordringen på Instagram, Facebook, Twitter og Google+. Har du måske en idé til hvordan udfordringen kunne tage sig ud en anden gang, så skriv endelig en kommentar eller send mig en mail: nadacay@gmail.com.

Selv er jeg vild med at se hvor forskelligt opgaven er grebet an – WAUW med dygtige, kreative, kyndige, hyggelige og opfindsomme kolleger jeg har! Jeg glæder mig afsindigt til at læse mere i de næste 7 dage, for der er nemlig endelig deadline for indlæggene d.10.november.

Men nu til den ret så store udfordring jeg selv har haft med, at skulle bevæge mig ind i et univers af smukke konditor kreationer, cupcakes og sirlig kunstfærdig pynt som Copenhagencakes mestrer så flot! Jeg har støvsuget bloggen af flere omgange, og havde til at begynde med nærmest  ingen idéer, non so ever. Så kom tanken om at følge en opskrift slavisk, da det i sig selv ville være en kæmpe udfordring for mig, eks vis at bage sådan en smuk sag som denne Passionskage med hvid chokolademousse. Men det kræver ligesom også en anledning, og da det ikke lige lå for, har jeg valgt at splejse komponenter fra to opskrifter på bloggen, og ny-fortolke dem til en Mochaccino parfait.

Mochaccino er en kaffe servering med chokolade, så egentlig kunne man kalde isen her for en kaffe parfait med chokoladecreme. Jeg har taget afsæt i Copenhagencakes opskrift på Mochaccino cupcakes med mørk chokolade og kaffe, udover de skønne billeder, faldt jeg især for hendes indledning:

Elsker du også kaffe? Og chokolade? Det håber jeg, for i så fald er du kommet til det rette sted. Dagens opskrift er smækket med intens smag af mørk chokolade og herlig espresso – perfekt til eftermiddagshyggen eller de skønne aftenstunder.

What’s not to love?!

Copenhagencakes

Ser de ikke bare fristende og indbydende ud?

Foto: Copenhagencakes.com

Jeg har delt en parfait opskrift tidligere, på en nougat parfait de luxe, som dels får smagstilsætning ved at påføre en chokoladecreme, men som samtidig fungerer som pynt. Det synes jeg fungerer rigtig godt. Og så er det pynt i cucina Nada stil, rustikt og enkelt. Jeg valgte at lave en udgave af chokoladecremen med “Coffee Affair” chokoladen fra Chocolate and Love, hvilket jeg synes var et meget passende match, samt Valrhonas mælkechokolade “Jivara”. Og jeg er helt enig med Cecilia, det gør jo bestemt ikke noget at man kommer ordentlig chokolade i cremen, da den blot smager endnu bedre. Cremen er en smule tung, og falder derfor ret meget ned i parfaiten, men det gør det kun ekstra interessant at stikke skeen i isen – parfait med surprise kan man sige. Du kan købe dig til en lækker chokolade smørepålæg i stedet, men lov mig du køber en ordentlig én.

Du kan sagtens lege yderligere med både pynt og smagsnuancer.

I denne udgave kom jeg parfaiten i muffin forme lavet af hård pap, de tåler væden, og på den måde fik min fortolkning et udseende a´la en cupcake. Du kan sagtens fryse parfaiten i en hvilken som helst anden form der kan tåle frost, se evt opskriften på nougat parfaiten som jeg linker til længere oppe.

MadbloggerUdfordringen/LaCucinaNada

Mochaccino parfait m. chokoladecreme og ristede hasselnødder:

(I portionsforme bliver der til 10-12 stk. alt efter hvor meget du fylder i dem)

5 dl piskefløde

6 *æggeblommer

2 dl flormelis

1 dl stærk kaffe

Lav en stærk kaffe af 1 dl kogt vand, og lad den køle.

Pisk fløden til skum og sæt den til side.

Pisk æggeblommerne sammen med flormelis til det er skummende og hvidt.

Bland nu kaffen i æggeblandingen, og rør forsigtigt flødeskummen i.

Sæt muffin formene i en lille bradepande, og fyld ismassen i formene med en ske.

Parfaiten dekoreres med chokoladecreme, ca. 2-3 tsk fulde i hver. (OBS: når du rister nødderne til chokoladecremen, rist da også nødderne til toppingen!)Derefter toppes de med honningristede hakkede hasselnødder, som du laver sådan her:

50 g hasselnødder

ca. 1/2- 1 dl honning

Rist hasselnødderne i ovnen ved 190 grader i ca.10 min. Lad dem køle en smule, og nulr skallen af.

Smelt honningen i en gryde, og vend nødderne heri. Kom nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen v.175 grader i ca. 20 min – rør regelmæssigt i blandingen, og hold godt øje med dem, de må ikke branke!

Lad nødderne køle noget, og hak dem derefter groft med en franskbrødskniv.

Kom et lag husholdningsfilm over bradepanden, og stil i fryseren i ca. 6 timer. Nu er isen klar til servering, den fryser ikke hårdt og skal derfor ikke ud før lige ved servering.

TIP: Lav evt chokoladecremen dagen før. Når du har brugt den creme du skal bruge som topping til isene, gem da resten på køl og kom på brødet.

*OBS: Jeg bruger økologiske æg, og ser ingen grund til at bruge pasteuriserede æg da danske æg er stort set frikendt for salmonella. Gem blot hviderne og lav en skøn omelet af dem.

9 kommentarer til “Madblogger Udfordringen: Mochaccino parfait m.chokoladecreme og ristede hasselnødder

  1. Pingback: Vaniljeis
  2. Er du vimmersvej, det lyder godt – netop kaffeis er min favorit, og med ristede nødder, kan det kun blive endnu bedre. Sidst jeg serverede det, var det med peanuts i, hvilket også var et hit.

    – Anne

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada