Vanille-citron syltede pærer

syltede pærer/LaCucinaNada

I mit barndomshjem havde vi altid alskens dåser med syltet frugt stående. Ikke af den hjemmegjorte slags, for sådan noget gad min Mor slet ikke. Men hun elskede både ferskner, pærer, ananas og frugt cocktail (her viste man egentlig ikke hvad halvdelen af frugterne var for nogle), og brugte dem lystigt til desserter blot med is, råcreme eller flødeskum. Det jeg husker var det bedste var saften fra de mere eller mindre obskure sylte-dåser …

Da jeg forleden stod og ordnede pærer til en pærecrumble, og havde både pærer, vanillestang og en citron i overskud besluttede jeg mig for at sylte/henkoge de sidste tre pærer. Når man sylter/henkoger frugt koger man egentlig blot en sukkerlage og giver frugten et hurtigt opkog i lagen, hvorpå man hælder lagen over frugten i et sylteglas. Vupti så har man et glas med syltede lækkerier til en hurtig dessert, til bagværk eller som topping på yoghurten eller morgengrøden.

pærer/LaCucinaNada

Man kan tilsætte forskellig smag til lagen alt efter hvilken frugt man sylter, ud fra devisen om hvad man synes smager godt sammen, er det egentlig blot at prøve sig frem. Her valgte jeg som sagt vanille og citron og det ud fra smag, men også fordi jeg ellers ville have smidt den pressede citron ud og havde en “tom” vanillestang i overskud. Faktisk synes jeg ikke der er spor grund til at bruge kornene fra den dyrebare vanillestang, da der sidder masser af korn tilbage i stangen, og selve stangen giver en masse smag fra sig. Så gem din tomme vanillestang i glashylstret så den ikke tørrer ud, og brug den f eks til at sylte med, eller til at lave lidt hjemmelavet vanillesukker. Det samme gælder for citrusfrugter hvis man blot skal bruge saften, så kan den sagtens bruges hvis den alligevel skal koges – der kommer en masse smag ud af den, husk blot at de skal være usprøjtede.

Vanille-citron syltede pærer, 3 hele:

(Hvis du vil sylte flere pærer, så lav blot en større mængde lage. Der skal være så meget lage at det dækker frugten i glasset)

 • 3 pærer
 • 1 “tom” vanillestang
 • 1 usprøjtet citron
 • 1 dl sukker
 • ca. 2 dl vand
 • 1 sylteglas
 • atamon eller spiritus til skylning af sylteglasset

Skyl pærerne, og skær dem over i halve. Skær kernehuset og stilk fri. Kog en lage af sukker og vand til sukkeret opløses. Skyl citronen, og tør den. Riv nu skallen meget tyndt, evt med mandolin,- eller juliennejern, og kom skal samt vanillestangen i lagen og giv det et let opkog i ca.15-20 min.

Kom nu de halve pærer ved i ca.3 minutter. Skyl sylteglasset, og kom pærerne i – hæld lagen over og luk glasset til.

7 kommentarer til “Vanille-citron syltede pærer

  1. Hej Alice.

   Ja der fik du så gjort mig opmærksom på manglende forklaring i en opskrift – tak for det!
   Citronen skal skylles, og skrællen skæres fint, evt på mandolinjern eller med et juliennejern og kommes i syltelagen. Giv dem et let opkog. Saften tilsættes yderligere, når du har hældt det hele i sylteglasset.

   God syltelyst,
   La Cucina NADA

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s